15-25 Mayıs Gençlik Haftası Sanal Yarışı'na katılmak ücretli mi ?
– 15-25 Mayıs Gençlik Haftası Sanal Yarışı'nda ödül var mı?
Hayır. Herkes kendi evinde, bahçesinde farklı koşullarda koşacak. Bir yarışma tasnifi yapılmayacak, kürsü ödülleri verilmeyecek. Tamamlayanlara sponsor hediye çekleri gönderilebilir.
Koşu yarışlarında her bitirene anı madalyası takdim etmek adettir. Bu sefer boyuna asamıyoruz ama aşağıdaki resmi indirip bir fotoğrafına kolajlayabilirsin veya bu bağlantıdan indirip içini boyayabileceğin şekilde basabilirsin.
– Yarış için göğüs numaram olacak mı?
Evet. Ama yardımın gerek. Kayıt olduğunda sana bir yarış numarası atanacak. Evlerde koşacağımız için göğüs numaranı senin hazırlaman gerek. Buraya tıkla, göğüs numaranı bilgisayara indir. Çıktı al veya benzerini bir kağıda çiz!
– Seçtiğim mesafeyi aynı gün içinde ve tek seferde mi tamamlamam lazım?
– Etkinliği nasıl kayıt etmeliyim?
– Telefonumdaki Strava (vb) uygulamasının koşarken veya yürürken yanımda ve açık olması yeterli mi?
– En sonunda bu etkinliği yarışma sitesine nasıl yükleyeceğim?
Sonuç yükleyebilmek için önceden kayıt yaptırmış olman şart. Onun için yarışa başlamadan önce şu sayfadan kayıt olmayı unutma. Sonra şu 3 aşamayı uygula:
1. Etkinliğini yukarıda anlattığımız gibi kaydet,
2. Etkinliğinin ekran görüntüsü veya fotoğrafını sosyal medyada paylaş, bizi @mcrracesetter olarak etiketle,
3. Paylaşım linkini ve süreni sonuç sayfasına yükle. > Sonuç ve Sertifika
Önemli: Kayıt ve sonuç yükleme sayfaları ayrı platformlardır, gün içinde sabah ve akşam iki kez güncellenmektedir.
– Yarışma sonuçlarını ne zaman nerede görebilirim?
Sonuçlar PlusTiming katkılarıyla Sonuç ve Sertifika sayfasından yayınlanacak. 26 Mayıs’tan itibaren katılım sertifikaları da aynı adreste olacak.
– Koşmak, yürümek için koşu bandı şart mı?
– Sadece tek bir yarışa mı katılabilirim?
– Evin içinde GPS doğru göstermiyor. Ne yapacağım?
– Su içmek, ihtiyaç gidermek için durabilir miyim?
– Koşuya nasıl başlamalı?
Her spor ve antrenmanda olduğu gibi sanal koşuya başlamadan önce kaslarını ve vücudunu ısıtman, hazırlaman önemli. 5-10dk hafif yürüyüş veya ısınma hareketleri yapman sakatlık riskini azaltır. Sağlık ve farkındalık için koştuğumuzu unutma, başkalarıyla yarışmaktan çok bu koşullarda sağlıkla beraber hareket ettiğimizi hatırla.
– Evde veya koşu bandında koşarken nelere dikkat etmeli?
Evde yüzlerce tur atılan parkurlar da yüzlerce kez dönüş yaparız. Hep aynı yöne dönmek biz hissetmeden bazı eklem ve kasları zorlar. Bu sebeple parkurun eşit sağ ve sol dönüşlerden olamıyorsa, mutlaka 10 veya 20dk aralıklarla TERS YÖNE koş-yürü, yükleri dengele.
Her zaman vücudunu dinle. Her iki kişinin tepkisi farklı olur. Bizim de vücudumuz her gün aynı hissetmez. Özellikle evde kaldığımız bu dönemde, bedenimizi eski sınırlarımızın altında zorlamamız gerektiğini unutma.