15-23 Mayıs Gençlik Haftası Sanal Yarışı'na katılmak ücretli mi ?

Hayır. Katılım ücretsiz.

t

15-23 Mayıs Gençlik Haftası Sanal Yarışı'na nasıl katılabilirim?

Bu sayfadan kayıt olduğunda bizimle koşacağını göreceğiz, e-posta adresine 19 Mayıs coşkunu paylaşman için bir görsel ve GPS eşleştirme linki (myvirtualpace.com) göndereceğiz. Koşmadan önce myvirtualpace.com da koşu uygulamanı eşleştirip koşu sonrası sonuç yüklemen gerekli.  Sonrasında elektronik katılım belgesi oluşturacağız.

15-23 Mayıs Gençlik Haftası Sanal Yarışı'nda ödül var mı?

Hayır. Herkes kendi evinde, bahçesinde farklı koşullarda koşacak. Bir yarışma tasnifi yapılmayacak, kürsü ödülleri verilmeyecek. Tamamlayanlara sponsor hediye çekleri gönderilebilir.
Koşu yarışlarında her bitirene anı madalyası takdim etmek adettir. Bu sefer boyuna asamıyoruz ama aşağıdaki resmi indirip bir fotoğrafına kolajlayabilirsin veya bu bağlantıdan indirip içini boyayabileceğin şekilde basabilirsin.

Ya da şu sayfada detaylarını okuyarak kayıt sırasında / sonrasında kendine gerçek madalya veya bandana satın alabilirsin.

– Yarış için göğüs numaram olacak mı?

Evet. Ama yardımın gerek. Kayıt olduğunda sana bir yarış numarası atanacak. Evlerde koşacağımız için göğüs numaranı senin hazırlaman gerek. Buraya tıkla, göğüs numaranı bilgisayara indir. Çıktı al veya benzerini bir kağıda çiz!

 

– Seçtiğim mesafeyi aynı gün içinde ve tek seferde mi tamamlamam lazım?

Evet. Uzun zamandır spor yapmadıysan lütfen en kısa parkurları koş veya yürü. Bunu tamamladığında yeterince yorulmadığını hissediyorsan başka bir gün daha uzun bir mesafe seçebilirsin. Bizi sistemimiz sayesinde senin tam mesafendeki toplam süreni (elapsed time) alıp işliyor olacağız. Arada duraklama, durup tekrar devam etme sürelerin de eklenecektir.

– Etkinliği nasıl kayıt etmeliyim?

Etkinliğini www.myvirtualpace.com üstünden bize göstermen gerekli. Şu an Strava, Decathlon spor sağlık uygulamalarında veya  Polar ve Garmin cihazlarından doğrudan yükleme yapabilirsin. Diğer uygulama ve cihazlardan GPX / TCX / FIT dosyalarını dışarı aktarıp manuel yükleyebilirsin. Koşunun geçerli olması için koşmaya başlamadan www.myvirtualpace.com üstünde yetki vermeyi unutma.

– Yarışma sonuçlarını ne zaman nerede görebilirim?

Sonuçlar PlusTiming katkılarıyla Sonuç ve Sertifika sayfasından yayınlanacak. 26 Mayıs’tan itibaren katılım sertifikaları da aynı adreste olacak.

– Koşmak, yürümek için açık havada mı olmalıyım?

Evet. GPS izi ile kaydetmek için ev-apartman bahçesi, otopark, kısıtlamalar uygunsa sakin saatlerde boş güzergahlarda koşabilirsin. Yaşadığın yere uygun bir çözüm bulabilirsin.

– Sadece tek bir yarışa mı katılabilirim?

Hayır. Farklı günlerde farklı disiplin ve mesafelerde yarışabilirsin, hatta istersen yarış boyunca her gün yarışabilirsin yalnız her birine ayrı ayrı kayıt olman ve sonuçlarını ayrı ayrı yüklemen gerekir.

– Evin içinde GPS doğru göstermiyor. Ne yapacağım?

GPS ölçüleri uydu sinyaline bağlı olduğu için gökyüzünün kapalı-kısıtlı olduğu ev içi, yüksek binalar arasında sağlıklı ölçmez. Sistem GPS izini ölçmekte olduğu için için ekranda kayıt olduğun kilometreyi görecek kadar koşman lazım.

– Su içmek, ihtiyaç gidermek için durabilir miyim?

Cihaz veya telefonundaki duraklat (pause) ve devam et (resume) fonksiyonları kullanarak kısa aralar verebilirsin. Etkinliğe başlamadan parkurun uygun bir noktasına yeteri kadar sıvı (her 30 dakika için 500ml) ve az miktarda sağlıklı atıştırmalık (kuruyemiş olabilir) yerleştirmeni öneririz. Beslenirken zamanı durdurmana gerek yok, normal bir yarışta zaman durmaz. Etkinlik kaydından yarış mesafendeki toplam süreyi otomatik çekeceğiz.

– Koşuya nasıl başlamalı?

Her spor ve antrenmanda olduğu gibi sanal koşuya başlamadan önce kaslarını ve vücudunu ısıtman, hazırlaman önemli. 5-10dk hafif yürüyüş veya ısınma hareketleri yapman sakatlık riskini azaltır. Sağlık ve farkındalık için koştuğumuzu unutma, başkalarıyla yarışmaktan çok bu koşullarda sağlıkla beraber hareket ettiğimizi hatırla.

– Otopark gibi bir yerde çok tur atarak koşarken nelere dikkat etmeli?

Ufak bir otopark veya parkta yüzlerce tur atılan parkurlar da yüzlerce kez dönüş yaparız. Hep aynı yöne dönmek biz hissetmeden bazı eklem ve kasları zorlar. Bu sebeple parkurun eşit sağ ve sol dönüşlerden olamıyorsa, mutlaka 10 veya 20dk aralıklarla TERS YÖNE koş-yürü, yükleri dengele.
Her zaman vücudunu dinle. Her iki kişinin tepkisi farklı olur. Bizim de vücudumuz her gün aynı hissetmez. Özellikle evde kaldığımız bu dönemde, bedenimizi eski sınırlarımızın altında zorlamamız gerektiğini unutma. Şu video fikir verebilir:

 
tr_TRTurkish